На уейкборд в Черноморец

Профилактика на съоръженията

Профилактика на съоръженията

Благодаря ти, Ванова, че ни докара на Черноморец! Иначе пак щяхме да лежим под тентата и да пием бирички цял уикенд. А така сме на уейкборд и ви гледаме колко сте добри!

Про-та

Про-та

Офертата да се набутаме за събота и неделя в залива под Червенка на Черноморец, до военното поделение, не звучи кой знае колко добре. Но човек има нужда от разнообразие понякога! И така – изпружили сме се на дървената трибуна над плажа, под сянката на натежалата джанка, зяпаме и плюем костилки. Ванова е пич, кара борд, пази си колената и иска да се мокри и през лятото. Прогресирила е на влека, или както там се казва, на Казичене. Тукашният е по-тегав, защото не те върти в кръг, а трябва сам да се оправяш.

Техниката

Техниката

Накратко – уейкбордът е дъска като за сърф, която нахлузваш на крака чрез прикрепените налъми, хващаш теглича, пускат електромотора и… дим да те няма. Въжето на влека е опънато през малък залив и отстрещният кол е закачен на стар, ръждясъл мостик. Като наближиш, „влекаджията“ включва заден ход и ти трябва ефектно да се врътнеш с полукръг и да тръгнеш наобратно. Иначе падаш!

До мостика и обратно

До мостика и обратно

Удоволствието струва 25 лв на ден, има и други варианти. Ако прилъжеш влекаджията, че си карал такова нещо, ще те пусне. Но ако не се справиш добре, ще те кара да си плащаш 50 лв за урок. Няма не искам!

Няма да ви казвам какво е да стигнеш до плажа с уейкборда. Как се промъкваш по изровени, земни улици между китни хотелчета, а където има асфалт, има и дупки да ти остане торзиона в тях. Това си го знаете! Иначе хотелиерите имат претенции – пфу!

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социални мрежи вляво или да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *