На ски в Алпите 11 – Фолгарида/Марилева

Бруталистка архитектура в Марилева

Бруталистка архитектура в Марилева

Фолгарида/Марилева е мястото, ако искаш да караш в италианския турбо мега гъзарски курорт Мадона ди Кампильо, но тати не ти е подарил Q7 за рождения ден.

Черната писта

Черната писта

Докато се изкачваме по малкото пътче към Марилева, откриваме, че от двете страни са натрупани купчини сняг от по 3-4 метра. Да, зимата на 2014 г. беше много-много по-добра към края на сезона, отколкото в началото.

Въпреки това е доста топло и снегът е като стиропор, с изключение на най-високите места.

Писта надлез

Писта надлез

Марилева е изградена като курорт в началото на 70-те години на ХХ век в бруталистки архитектурен стил. Бетонните сгради подредени амфитеатрално по склона са свързани с нещо като тунели, които играят ролята на безистени с магазини и ресторанти.

Марилева е свързана с Фолгарида, малко по-нормално село с ваканционни имоти. Двете заедно имат писта, която води към лифтовете на Мадона ди Кампильо. Оттам човек може да стигне с чисто нова кабинка чак в Пинцоло, през две планини в трета.

Планини на север от Марилева

Планини на север от Марилева

Двата курорта са част от Skirama Dolomiti Adamello-Brenta Ski Area, която може да се похвали с общо 380 км писти и 150 лифта.

За напълно изкуствен курорт Марилева не предлага кой знае какви чудеса. Но поне качамакът е ОК, ако си гладен след дългия ден на пистата.

Корабът майка

Корабът майка

Пистите на Фолгарида/Марилева са едва 50 км, но крият интересни изненади, ако караш в гората.

Като цяло от Фолгарида/Марилева ще се доволни начинаещи или средно ниво скиори, както и сноубордистите. Няколко дълги черни писти през гората поддържат адреналина. Не очаквайте чудеса, ако нямате карта за Мадоната и Пинцоло.

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социални мрежи вляво или да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *