На ски в Алпите 15 – Щубай глетчер

Забавления под ледника Щубай

Забавления под ледника Щубай

Глетчерът Щубай е на един хвърлей разстояние от Инсбрук. Предлага стотина километра писти. Включен е в ски карта, която позволява да обикаляте десетина курорта с големината на Пампорово всеки.

Най-високата точка на Щубай е 3210 м, където е и наблюдателната платформа „Върхът на Тирол„. Най-дългата комбинация от писти надминава десет километра. Някои от необработените, но обезопасени маршрути за извънпистово каране те отвеждат в отдалечени, страховити и красиви места.

На 3150 м е разположен „Йохдоле“ – ресторант, смятан за най-високопоставения в Австрия.

Eстествено Щубай предлага фън парк, както и стръмната писта за спускания Айсйохфернер. Иначе е смятан за един от най-добре уредените ски курорти за семейства с деца.

Глетчерът позволява да се карат ски до началото на юли. След лятната ваканция Щубай отваря врати отново през октомври.

В края на деня купонът се премества на общата долна станция на двете кабинки.

Удряй!

Удряй!

Наблизо е хотелът с винаги актуалния апрески бар, където може да забиваш пирон в пън с острата, тънка част на чука. Или да танцуваш гол до кръста на масите, или пък почти съвсем гола на дирек в единия ъгъл на бара.

А когато си тръгваш надолу към долината, те спира руса катаджийка. Тя проверява дали си пил, като ти задава стандартния въпрос дали си пил и те кара да й отговаряш, докато я гледаш в очите.

Не карам пил, разбира се! Не карай и ти 🙂

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социални мрежи вляво или да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *