Дали плажът Фронтон е най-красивият в Доминикана

Фронтон - най-якият плаж

Фронтон – най-якият плаж

Когато си в карибска държава, очакваш плажове с палми и невероятно синя вода. Фронтон в Доминиканската република се оказа много повече от това.

Фронтон с палми

Фронтон с палми

Когото и да попиташ, ще ти каже, че Плая Ринкон е най-впечатляващият плаж в Доминикана. Когато обаче питахме намясто в Лас Галерас една местна хотелиерка, тя веднага обяви Фронтон за най-невероятен.

До него може да се отиде с лодка (което е най-скъпо, около 25 долара на човек), или с моторетка и после пеша през джунглата и природната забележителност Дяволската уста, през която морето пръска вода нависоко.

Ние решихме да тръгнем пеша от Лас Галерас.

Скали над Фронтон

Скали над Фронтон

Първо се върви покрай брега на морето, палмите и невероятния цвят на водата. Минават се .един-два ол-инклузива, поскътани в джунглата. След това си търсиш пътя през шубрака. Накрая стигаш до „Ел Кабито“ – хотел, в който може да спиш в стая, в клоните на дърво или на хамак. Има и за хапване и пийване.

Собственикът испанец повтори разтревожен това, което пишеше във всички пътеводители: хора с мачете обикалят джунглата и разтоварват туристите от всичко.

Не знаехме доколко хора с мачете висят в джунглата в очакване на жертви, но в ерата на мобилните телефони и моторетките едва ли е трудно да ни настигнат.

Това търсехме

Това търсехме

Оставихме всичко ценно в „Ел Кабито“ на съхранение и продължихме. Прекосихме изгорели от слънцето ливади, слязохме към морето през джунгла с лиани и екзотични растения. Но така и не стигнахме до Фронтон. Май някъде над Плая Мадама се бяхме озовали.

Скалите на "Ел Кабито"

Скалите на „Ел Кабито“

Върнахме се разстроени в „Ел Кабито„. Заключихме, че за съжаление, не дават да се скача от масите за бири директно надолу в морето от скали като на Камен бряг. И хайде обратно!

Наближаваме Фронтон с лодката

Наближаваме Фронтон с лодката

На другия ден вече се качихме на лодка. Закара ни бързо и яростно, блъскайки вълните с бясна злоба. Имахме половин час на Фронтон и половин ден на Ринкон.

Фронтон е бил популярен сред наркотрафикантите и доминиканците, които са бягали в Пуерто Рико през пролива Мона. Даже колумбийската версия на „Сървайвър“ е снимана на него.

И за гмуркане става

И за гмуркане става

След три часа следобед високите скали скриват слънцето от плажа. Трябва да си носиш всичко, особено вода. Казват, че гмуркането било най-доброто, което полуостров Самана предлага, но силните течения те влачат навътре.

Местен рибар ли е, какъв е

Местен рибар ли е, какъв е

Разбира се, си личеше как в разгара на сезона на Фронтон има бийч барове, оставили част от боклука си в района.

Въпреки това се вписва чудесно в традиционната карибска приказка. И това е идеята!

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социални мрежи вляво или да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *