Осорно в Чили предлага стари немски къщи и 2D катедрала

 

Катедралата в Осорно

Катедралата в Осорно

В китния чилийски град Осорно сменяме автобуси на влизане от Аржентина. Няма кой знае какво за гледане освен причудлива 2D катедрала, немски тип къщи и барове с менте изкуство тип Пикасо.

Гласувайта за наш'те хора!

Гласувайта за наш’те хора!

Някои бъркат града Осорно с едноименния вулкан, но последният е далеееч. Населеното място е оживен търговски център в средата на богат селскостопански район.

Плакати да искаш!

Плакати да искаш!

Хващаме разгара на предизборната кампания. Плакати, ходещи и фиксирани, концерти, митинги, забавления, а за капак – детска градина се възползва от шумотевицата, за да се рекламира с младите си питомци на площада.

Деца рекламират градината си

Деца рекламират градината си

Чилийците нямат особено мнение за Осорно, освен че предлага читава работа. Местните не са някакви отчайващи пичове от малък град.

Нетипичен чилийски бар

Нетипичен чилийски бар

Имат си барове с бумтяща спортна телевизия и причудливи акварели, имат си супермаркети, имат си катедрала, тясна като вафла, но съвсем представителна, ако я гледаш фронтално.

Катедрала като вафла

Катедрала като вафла

Осорно е основан като една от най-добрите отбранителни позиции на испанците. Въпреки това индианците мапуче редовно попиляват града между 1553 и 1796 г. Накрая губернаторът Амбросио О’Хигинс заповядва Осорно да бъде преместен.

Заселниците от Европа започват да секат горите и да отварят пространство за паша. Скотовъдството си остава гръбнак на местната икономика и до днес.

Дървена германска къща

Дървена германска къща

Германското наследство си личи по редицата дървени къщи по Кайе Маккена. Изградени между 1876 и 1923 г., те са обявени за национални паметници. Най-старата от тях е музей, бивш дом на семейство Мор Перез.

Недалеч от Осорно е разположен един от най-посещаваните национални паркове на Чили – Пуйеуе.

Тежки, заплетени връзки

Тежки, заплетени връзки

След толкова суперлативи, сега е време да гласувате за Ернандес и Пиньера, мучачоси!

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социални мрежи вляво или да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *