Да си мислиш за Гърция през зимата

Първа среща в гръцкото море: таралеж

Първа среща в гръцкото море: таралеж

Ясно е, че този февруари прилича повече на април. Но въпреки това си мислиш как като се запролети окончателно, ще тръгнеш смело към Гърция, нали?

Фериботът от Тасос за Кавала

Фериботът от Тасос за Кавала

За мнозина Гърция е любимият им плаж, до който стигат по-бързо, отколкото до някой български. И на него не се предлагат царевица и понички, а (понякога) фалшиви очила и чанти от изкуствена кожа.

Камионът с грънци

Камионът с грънци

Въпреки стачките, които блокират границата, въпреки прословутата легенда за византийската лукавост, въпреки поскъпналите магистрали, въпреки хилядите мигранти по островите, Гърция си остава едно от най-близките до нас места, които си струва да посетиш без значение сезона.

Излитаме: от планината Дзумерка

Излитаме: от планината Дзумерка

И не само, защото може да обикаляш островите, да се изтягаш на плаж, който е само за теб и е на 5 часа от вкъщи с колата, да изкачваш планини, които виждат само някой овчар през лятото, да се спускаш в каньони, които си плачат за разходки, да гледаш кучета, които се возят на покрива на колата.

Кучешки живот

Кучешки живот

А и защото му’аш гироси в центъра на затънтено планинско село, само на 20 км от плажовете на Халкидики, пиеш рицина под асмата в църковен двор, обикаляш с каяка нос, из който иначе няма проходим път.

Снек бар Greek style

Снек бар Greek style

Или си мислиш за нещо друго в Гърция, само като видиш тази снимка 🙂

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социални мрежи вляво или да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *