Вурвуру – гърците са го измислили

Гърците са го измислили

Гърците са го измислили

Когато попаднах за първи път във Вурвуру преди няколко години, не можех да повярвам на очите си. Сега вече ми мина, но истината е, че средният ръкав на Халкидики е страхотен.

Плажчето на Вурвуру

Плажчето на Вурвуру

Първата обиколка на Ситония направихме с кола, която освен климатик имаше и хладилна жабка. Пиехме си бирички (без шофьора), а когато стигнахме Халкидики, се бухнахме в морето и някак не ни се стори ужасна жега.

Бийц бар като слънце

Бийц бар като слънце

Но си беше средата на юли и вечерта във Вурвуру бързо разбрахме, че „то направо не може да се диша“. След порция октоподи и два Mythos-а всеобщото усещане за климата се подобри.

Островите край Вурвуру

Островите край Вурвуру

А заливът на Вурвуру е бомба. Освен остров Диапорос – който българчета тузарчета с яхта запалиха със сигнална ракета – в залива се намират още 8 парчета суша. До някои от тях се стига и с плуване, но трябва да се внимава някоя моторница да не ти отнесе главата.

Планината и плажът на Вурвуру

Планината и плажът на Вурвуру

Извън сезона човек може да се изкачи на билото на планинката Итамос и да погледне на Вурвуру отвисоко. И в сезона може, но топлинният удар е гарантиран.

Самотна лодка

Самотна лодка

На юг от селото е почивният град на преподавателите от Аристотеловия университет в Солун, който естествено е изграден да се вписва в пейзажа, но прилича на соц изстъпление.

Скалите на Вурвуру

Скалите на Вурвуру

На север и на юг от Вурвуру има няколко страхотни залива с пясъчни плажове, но тактично ще си замълча къде точно се намират.

И Атон се вижда

И Атон се вижда

Единственият проблем на плажа са агресивните балкански майки от Сърбия и Македония, които непрекъснато гълчат децата и създават неистова звукова вълна, като развъртят шамарите.

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социални мрежи вляво или да оставите коментар.

1 thought on “Вурвуру – гърците са го измислили

  1. Anna

    Когато попаднах за първи път на Вурвуру, единствената ми мисъл беше да не казвам на никого за това местенце. Сега вече е късно за тайни. Мястото, за съжаление, вече е твърде популярно. Това обаче не променя факта, че природата е била изключително щедра, съчетавайки море, планина, зеленина, заливи, плажове и острови в една уникална комбинация. Надявам се повече истински ценители да наминават натам и по-малко „масови“ туристи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *